Thomas Hovaldt
Ensemble Hovaldt består udelukkende af professionelle musikere fra ind- og udland. Ensemblet har gennem de sidste mere end ti år spillet koncerter rundt om i landet og har gennem alle årene haft musikere med fra Paris, London og Berlin.
Ideen med Ensemble Hovaldt er et ønske om at skabe opmærksomhed omkring ensembletypen men også at sprede musik og give oplevelser til lyttere og koncertgængere. Ensemblet opstod gennem et samarbejde mellem professor og trompetist James Watson fra Royal Academy of Music og Thomas Hovaldt.
Watson var gennem en lang årrække ledende trompetist i det legendariske Philip Jones Brass Ensemble. Ensemblet er bygget op på en sådan måde at repertoiret og ensemblestørrelsen kan variere fra gang til gang.
Vi dækker bredt rent musikalsk og optræder med alle klassiske genrer

Ensemblet har gennem de sidste år spillet koncerter i alle de store kirker i København, været et fast tilbagevendende indslag i Vendsyssel Festivalen og haft et tæt samarbejde med DR, som har transmitteret flere koncerter.
Som en tilbagevendende begivenhed siden 2007 har Ensemble Hovaldt holdt en velgørenhedskoncert til fordel for Reden International, hvor blandt andre Peter Mygind, Ulla Henningsen, Andrea Pellegrini, Lærke Winther, Anne Margrethe Dahl og Louise Fribo har medvirket som solister.
I december 2012 medvirkede tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, ligesom Kulturminister Marianne Jelved, Justitsminister Søren Pind, Folketingets Formand Mogens Lykketoft, Inger Støjberg, Nick Hækkerup, Karen Ellemann og Bertel Haarder på skift har holdt den årlige tale i Københavns Domkirke.